Helyi támogatási kérelem azonosítója: HKM- 006

Kedvezményezett teljes neve : Békés Város Önkormányzata

Kedvezményezett címe : 5630 Békés, Petőfi utca 2.

Kedvezményezett email címe : polgarmester@bekesvaros.hu

A támogatott projekt kategóriája : TOP-7.1.1-16-H-123–04 – Kulturális és közösségi terek infrastruktúra fejlesztése

Támogatási kérelem EPTK projekt azonosítója : TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00511

Rendelkeznek aláírt támogatói okirattal? : Igen

A projekt költségvetése: 15 000 000,00 Ft

A projekt megvalósításához megítélt támogatás: 15 000 000,00 Ft

A projekt megvalósításához biztosított saját forrás: 0 Ft

A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2020.08.01.

A projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2021.05.31.

TERVEZETT – Indikátor neve – Városi területeken létrehozott vagy helyreállított nyitott terek – OP kimeneti CO38 : 168 m2

Kedvezményezett neve: Békés Város Önkormányzata

Projekt címe: Dánfoki szabadtéri foglalkoztató bővítése, kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00511

Beruházás összege: 15.000.000,-Ft

Elnyert támogatás:15.000.000,-Ft

A projekt szükségességének alátámasztása, előzmények

Békés városában egyre nagyobb problémát jelent a helyi lakosok számára a szabadtéri közösségi terek hiánya. Ez komoly kockázati tényező is, hiszen emiatt a helyi lakosok a környező városok gazdaságát élénkítik, azok szabadtéri programjait látogatják.

Szükségessé vált egy olyan megfelelő méretű közösségi tér, ahol a látogatók igényeit teljesíteni lehet, továbbá beleillik az üdülőközpont környezetébe, és megoldást kínál a helyi közösségek rendezvényeinek lebonyolítására.

A projekt által érintett célcsoport(ok)

A Helyi Közösség Fejlesztési Stratégiának megfelelően a társadalom minden rétegének és korosztályának megfelelő szabadidős szolgáltatások kialakításával, több célcsoport is el kívánunk érni.

Megvalósítandó tevékenységek

A projekt tevékenységei a felhívás a 3.1.1 Önállóan támogatható tevékenységek 1. pont c, bekezdése – szabadidős terek, nyitott közösségi terek kialakítása, meglévők felújítása, bővítése (pl. aktív élményeket szolgáló, családbarát közösségi terek kialakítása, meglévők felújítása, bővítése, szegregátumban kialakított nyitott közösségi tér, szabadidőpark) – alapján valósul meg.

A projekt a 3.1.2.1 Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységei az a, b, e, f, pontok alapján a projektelőkészítés, a nyilvánosság és tájékoztatás biztosítása, projektarányos akadálymentesítés, valamint a horizontális szempontok megvalósulása.

A 3.1.2.2. Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek b, c, pontjai alapján a  projektmenedzsment alkalmazása, illetve az infrastruktúra fejlesztéséhez és működtetéséhez szükséges eszközbeszerzés ( kültéri bútorzat) valósul meg.

Műszaki, szakmai eredmény

Foglalkoztató bővítése

A fejlesztéssel két olyan kisebb csoportos foglalkoztató terület kerül kialakítása, amely a meglévő létesítményhez és annak struktúrájához kapcsolódik, annak területét és lehetőségeit megnöveli. Mivel ezek időszakosan használt funkciók, ezért jelen állapotban a bővítmények tekintetében a fix lefedés kialakítása nem szükséges, ennek megfelelően a létesítmény korábbi szimmetriáját megtartva, két kisebb pergolával fedett foglalkoztató kerül kialakításra. A pergolával fedett foglalkoztatók többcélúan berendezhetők. Berendezhetők csoportos foglalkoztatásnál egy előadóval, kisebb kézműves csoportoknak, előadásoknak, különböző családi és egyéb rendezvények számára, mely a közösségi élet fellendülését segíti.

Meglévő illemhely átalakítása

Közösségi tér bővítése mellett a foglalkoztatónál meglévő egyik illemhely az alaprajzon jelöltek szerint átalakításra kerül, annak érdekében, hogy azt a továbbiakban mozgáskorlátozottak is használni tudják. A meglévő illemhely belső oldalfalai elbontásra kerülnek, annak érdekében, hogy a megfelelő méretű akadálymentes és mozgáskorlátozottak számára is használható illemhely méret kialakítható legyen. Az új falak a meglévő falakkal azonos kialakításúak, válaszfal jellegű szerkezetek, az épületek terheinek hordásában, teher továbbításban nem vesznek részt. A falak a meglévő szerkezetekkel azonos kialakítással készülnek, az új bejárati ajtók kifelé nyíló, megfelelő méretű Hörmann lemezelt ajtó kell, hogy legyen, visszahajló végű kilinccsel.

A mozgáskorlátozott WC berendezési tárgyairól és kialakítási méreteiről részlettervek készülnek. A mozgáskorlátozott illemhely belső felületei, padlója és oldalfal burkolata kent szigetelést kapnak. A kent szigetelést követően a teljes helyiség kerámia burkolattal kerül kialakításra. A padlóburkolat és a falburkolat ragasztott kerámiaburkolatként létesül. A helyiség meglévő nyílászárói, ablakai megmaradnak, az építmény homlokzati megjelenése jelentős mértékben nem változik, beépített alapterülete nem változik.

Beszerzésre tervezett eszközök típusa

10 db asztal, 80 db szék. Kültéri, lécezett kialakítású asztalok és rakásolható székek olajjal felületkezelt tömör akácfából, acél vázzal a szilárdság és stabilitás érdekében.

3 db Sörpad garnitúra. Az asztal mérete minimum: 220x50x75 cm, 2 pad mérete: 220x25x50 cm.

A tervezett bővítés számos rendezvénynek, programnak nyújtana helyszínt. A programok két nagyobb csoportba kerülnek besorolásba: hosszabb és rövidebb tematikus foglalkozások.

advanced-floating-content-close-btn