Helyi támogatási kérelem azonosítója: HKM-032

Helyi támogatási kérelem címe : „Mozdulj! – egy összetartóbb városért”

Kedvezményezett teljes neve : Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió

Kedvezményezett címe : Békés, 5630 Petőfi Sándor u.56.

Kedvezményezett email címe : palyazat@remenyhir.hu

A támogatott projekt kategóriája : TOP-7.1.1-16-H-123–04 – Kulturális és közösségi terek infrastruktúra fejlesztése

Támogatási kérelem EPTK projekt azonosítója : TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00743

Rendelkeznek aláírt támogatói okirattal? : Nem

A projekt költségvetése: 24 720 464,00 Ft 

A projekt megvalósításához biztosított saját forrás : 4 720 464 Ft

A projekt megvalósításának tervezett kezdete : 2020.11.01.

A projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2022.10.31.

A projektet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió valósítja meg Békés Város Önkormányzata tulajdonát képező ingatlanokon, mely egy 4 telekből álló területet ölel fel (5630 Békés, Soványhát u. 2., 4., 6., 8.) és a város két, romák által lakott szegregátuma között helyezkedik el, Békés város peremkerületében. A terület évtizedek óta kihasználatlan volt, infrastruktúrával nem rendelkezett. A projekt keretében kisméretű élőfüves futballpálya és strandröplabda pálya; fedett, nyitott oldalú kerékpártároló kiépítése valósul meg, a telkek bekerítése labdafogó hálóval ellátva, 3 db térfigyelő kamera elhelyezésével, az elektromos hálózat kiépítésével és a futballpálya megvilágításával.

A fent felsorolt tevékenységek nagy része megvalósult. 3 db térfigyelő kamera elhelyezése, az élőfüves futballpálya utógondozása (2021.09.30-ig), az akadálymentesítés kapcsán a kiskapu fehérre festése és a küszöb rész megszüntetése van hátra, melyek költségét saját forrásból fedezi a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió.

A beruházás befejezését követően 2022. tavaszától kezdődően az alábbi rendszeresen ismétlődő programokat tervezzük:

– Házi futball és röplabda bajnokság- amatőr, ad hoc módon alakult csapatok bajnokságba szervezése- 1 hónapon át tartó versenyeztetése, csoportkör jelleggel – a nyári szünet ideje alatt

– Hetente egy nap ismétlődő sportolási lehetőség biztosítása (tavasztól kora őszig, időjárástól függően) kötetlen formában – széles körben meghirdetve a város lakossága számára  – MOZGUNK+MOZDULUNK címmel

– Családi sport hétvégék- tavasszal, iskolai szünidőket felhasználva a gyerekek szüleit bevonva, egészséges életmódra való nevelés, annak népszerűsítése. Junior, illetve senior korcsoportban körmérkőzések.